Burrito z fasolą na śniadanie? Jeżeli nie masz pomysłu na pożywne śniadanie, ta lekka wersja burrito będzie doskonała! Połączenie smakowitej jajecznicy z fasolą i salsą w tortilli, to smakołyk, który wejdzie na stałe do śniadaniowego menu.

Składniki na burrito z fasolą:

1 całe jajo i 2 białka

1/4 puszki fasoli (czerwonej lub czarnej)

2 łyżki salsy lub ulubione warzywa

2 łyżki startego sera cheddar o niskiej zawartości tłuszczu

1 mała tortilla pełnoziarnista

Wykonanie:

  • Rozbij jajka i lekko usmaż jak jajecznicę.
  • Dodaj fasolkę, ser i warzywa.
  • Wypełnij tortillę mieszanką i zajadaj.

Jedna porcja dostarcza ok 290 kcal, 7 g tłuszczu, 32 g węglowodanów, 6 g błonnika i 25 g białka.